Programme

PDF version: SPARKS CONFERENCE 2020-5

Provisional Agenda – SPARKS Network Conference 2020  

Bridging the SDGs to optimise health-related social protection 

Digital Conference, 2-3 December 2020

Objectives:

  • To share the experiences and results from the first four years of SPARKS and other similar research to identify lessons learned for broader work on health-related social protection and opportunities for scaling-up.
  • To review the interlinkage between health-related social protection and universal health coverage, examine the place of health-related social protection in the SDGs, and identify promising entry-points for inter-sectoral action.
  • To share country experiences of implementing and scaling up integrated action on social protection and UHC and identify lessons learned.
AGENDA – OUTLINE
Time (CET) Session Potential speaker
Day 1: 02 December – Digital Conference
Session 1: Welcome/opening

Chairs: Knut Lonnroth, Karolinska Institutet, Delia Boccia, London School of Hygiene and Tropical Medicine, Teresa Kasaeva, Global TB Programme

14.00- 14.15 Opening statements:

The need to strengthen social protection, within and beyond universal health coverage, and the role for research (15 min)

14.15- 14.45 Where do we go from here for research and action on health-related social protection? (30 min)

·       Conference Vision, Scope, Objectives and Agenda

14.45- 14.50 Stretch session
  Session 2: Health-related social protection in the SDGs

Chairs:  Bayar Dorjsuren, P4H, David Chipanta, UNAIDS, and National representative (TBC)

14.50- 15.05 2.1 SDG3 – UHC through Social health protection: achievements and gaps (15 min)
15.05- 15.20 2.2 SDG1 – Income security along the life cycle and its relevance in times of ill health (15 min)
15.20- 15.35 BREAK (15 min)
15.35- 15.50 2.3 SDG2Nutrition and food security as part of social protection (15 min)
15.50- 16.05 2.4 SDG8Workers’ rights to social health protection as part of Decent Work (15 min)
16.05- 16.10 Stretch session
16.10- 16.40 2.5 Panel: How to optimize inter-sectoral action? (Including multi-sectoral accountability framework for TB) (30 min) ·       All presenters from Session 2
16.40- 16.50 Closing (10 min)  

DAY 2: : 03 December – Digital Conference

Selected Poster Session

Day 2: 03 December – Digital Conference
  Session 3: Evidence on the need for social protection in times of ill health
14.00- 14.05 Recap of Day 1/ Setting the stage for Day 2 Session Chairs
14.05- 14.20 3.1  Social Protection Programmes: economic strengthening and pathways to improved health (15 min)
14.20- 14.35 3.2  Towards zero catastrophic costs due to TB: using national TB patient cost surveys to advance social protection and care (15 min)
14.35- 14.50 3.3  Social protection to enhance TB care and reduce poverty effects: State of the art (15 min)
14.50- 14.55 Stretch session
14.55- 15.10 3.4 Social protection during pandemics – lessons from Covid-19 (15 min)
15.10- 15.40 3.5 Panel (30 min) ·       All presenters from Session 3
15.40- 15.55 BREAK
  Session 4: Implementation challenges and opportunities

Chair: Lou Tessier, International Labour Organization and  Priya Shete, University of California, San Francisco

15.55- 16.55 4.1 Country experiences of linking health and social sectors for improved social protection in times of ill health (60 min)
16.55- 17.00 Stretch session
17.00- 17.30 4.2 Panel (30 min) ·       All presenters from Session 4
17.30- 17.45 Closing (15 min) ·      John Reeder

 

Updated by:

sparksnetwork 2020-10-20